Pred kajakaši in kanuisti na divjih vodah je vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Riu de Janeiru. Priznani proizvajalec kajakov, kanujev, čistilnih naprav in drugih platičnih izdelkov ROTO je ponosni pokrovitelj  športnika leta Benjamina Savška, ki bo v Braziliji branil naslov svetovnega prvaka v kanuju enosedu. Že od leta 2013 prinaša kolajne s svetovih prvenstev. Za TV Slovenija je izjavil: “Zelo sem motiviran. Letos mi je vedno zmanjkal klik do stopničk. Jokerja sem hranil za konec in ga bom skušal izkoristiti na vrhuncu sezone. Na progi v Riu de Janeiru so razlike majhne, zato ne bom smel delati napak in bom moral biti hiter”, je napovedal.

                                   Benjamin Savšek   

Kajakaš Peter Kauzer se veseli nastopa v Riu de Janeiru na progi, kjer je leta 2016 osvojil srebrno olimpijsko kolajno. ROTO je v sodelovanju s Petrom prav takrat proizvedel repliko Kavzerjevega polietilenskega čolna z njegovim podpisom. Peter Kavzer je dobro pripravljen, še vedno hiter ter si želi nadgraditi dosežek z olimpijskih iger.

 

       Peter Kauzer v kajaku Orgasmo  

Slovenija bo v Braziliji nastopila z desetčlansko reprezentanco, v kateri so kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Žan Jakše, kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič, Anže Berčič ter kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj, Ajda Novak.

   

Recommended Posts