Skip to content

Delsyk Design

Akula

Akula je rusko ime in pomeni morski pes.

Akula, morski pes, razcepi vodo z ostro odrezanim lokom, podobnim hrbtni plavuti morskega psa. Delsyk Design Akula, je čistokrvni morski kajak, svetovno priznanega oblikovalca Mika Neckarja, v razredu 16 čevljev, kajak, ki navdihuje. Delsyk Design Akula bo navdušil celo dolgoletne strokovnjake na tem področju, hitrost, stabilnost in okretnost v paru z izkušenim ali ambicioznim veslačem pa vas bo popeljala na kraje, ki jih lahko dosežete le s kajakom. Kompaktni morski kajak v polni opremi, izdelan v Evropi, za vaše vsakodnevne pustolovščine in velika potovanja.

Tehnični podatki

Širina: 58 cm

Dolžina: 488 cm

Cockpit: 84 x 38 cm

Teža: 28 kg

Prostor za shranjevanje: 88 L

Standardne barve

Akula je popolnoma opremljena in ponuja prostor za noge veslačev do 2 metra in 120 kilogramov teže.

Akula je zaradi svoje visoke začetne stabilnosti primerna tudi za začetnike – kajak, ki raste skupaj z znanjem tistega, ki ga vesla.

Zaradi vitke večpogibne oblike okvirja z izrazitim skokom kobilice je kajak Delsyk Akula zelo hiter in hkrati varen. Ne glede na to, ali gre za reko, jezera ali daljše ture po zaščiteni ali celo odprti obali, Delsyk Akula z vami obvlada vsako situacijo.

Zaradi ergonomskega in udobnega sedeža, nastavljivega kota in višine sedeža in naslona, dveh vodotesnih predalov za shranjevanje in številnih možnosti pritrditve na krovu je Delsyk Akula idealen sopotnik, od majhnega vsakodnevnega pobega po službi do daljšega potovanja s prtljago po morskih obalah in velikih jezerih.

Delsyk Akula, izdelan iz izjemno trpežnega in dolgotrajnega polietilena, zagotavlja dolgoletne užitke pri veslanju tudi v težkih razmerah na rekah in jezerih. Širina 58 cm predstavlja najožjo med kajaki Delsyk Design, kljub temu pa tako začetnikom kot naprednim kajakašem zagotavlja visoko stabilnost pri prevračanju in hitro vožnjo. Preskok kobilice z ostro odrezanim lokom in hidrodinamično popolno krmo zagotavlja odlično ravno vožnjo kajaka Delsyk Akula, hkrati pa visoko okretnost s sidranjem in izrezovanjem, tudi na majhnih rekah.

Prostoren kokpit z oblazinjenimi oprijemali za stegna zagotavlja varno držanje v čolnu Delsyk Akula in odličen prenos moči. Krmilo in stopalke lahko med sedenjem v čolnu popolnoma prilagodite veslaču. Vstopanje in izstopanje iz čolna je zaradi velike lopute zelo enostavno.

Zaradi vodotesnih pregrad z veliko prostora za shranjevanje pred in za kokpitom je čoln Delsyk Akula nepotopljiv. To je potrdil neodvisen, priznan in uradno imenovan strokovnjak za celinska in obalna območja križarjenja s testi, opravljenimi v realnih razmerah.

Obodne reševalne vrvi, gumijaste vrvi na krovu in mreže na krovu dopolnjujejo vsestransko popolne lastnosti plovila Delsyk Akula.

Kajak po ugodni ceni in popolnoma opremljen, skupaj z izvlečnim krmilom. Ker gre za evropski izdelek, izdelan na Češkem, je zagotovljena tudi garancija in dobava rezervnih delov.