O podjetju

Roto je mednarodno podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas s sedežem v Murski Soboti.

Zaposluje več kot 450 zaposlenih v 6 tovarnah, ki se nahajajo v 4 državah. Skupina Roto je v letu 2017 ustvarila za 40 mio € prihodkov, pri čemer 70% izdelkov izvozi v 52 držav sveta.
Roto proizvaja več kot 4.000 različnih izdelkov, med katerimi je večina proizvedenih po postopku rotomoldinga, s čemer se uvršča v sam vrh vodilnih proizvajalcev v Evropi. Tradicija družinskega podjetja sega v leto 1948. Razvoj podjetja zagotavlja nenehne inovacije, nove tehnologije in materiale, ki jih ROTO razvija z znanstvenimi inštituti, univerzami in drugimi podjetji.

Produktne skupine z blagovno znamko Roto so razdeljena v štiri segmente – izdelki za kmetijstvo, vrt, šport in ekologijo. Uporaba naprednih kompozitnih materialov omogoča tudi proizvodnjo kajakov in kanujev ter drugih plovil.

Proizvodnja izdelkov po meri odjemalcev zagotavlja zadovoljitev najširših potreb različnih industrijskih sektorjev, kot so gradbeništvo, avtomobilska in navtična industrija, aquakultura in logistična podjetja ter izdelki za kmetijske stroje. Dodano vrednost produktnega portfelja predstavlja inovativni dizajn, uporaba naprednih in kakovostnih materialov ter sodobna proizvodnja.